Понеділок, 20.05.2024, 02:19                                                      +38(06452)2-89-87     library@snu.edu.ua    Години роботи     Запис до бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Власні бази даних
Доступ до баз даних
Університет

Головна » 2018 » Квітень » 4 » Інтернет у нашому житті
21:02
Інтернет у нашому житті

Сьогодні міжнародна інтернет-спільнота відзначає день День Інтернету. Щороку святкування відбувається 4 квітня – у день смерті святого Ісидора Севільського, якого Католицька церква визнала заступником Інтернету.

У 1998 році Папа Римський Іоанн Павло II визнав всесвітню мережу енциклопедією людського знання. Тому її покровителем і обрали Ісидора Севільського, якого вважають першим енциклопедистом.

Сьогодні майже кожен комп’ютер підключений до мережі Інтернет. За даними аналітиків кожен третій житель планети користується Інтернетом. У давні часи, щоб отримати якусь інформацію про країну, про її народ та інше, люди використовували листи. А листи відправляли човном, пароплавом. «Доставка» інформації тривала місяці. Потім стільки ж люди чекали відповіді. З появою літаків на відправку листа і відповіді чекали вже не місяці, а тижні. З появою Інтернету лист відправляється і відповідь отримується через кілька секунд.

Всесвітня глобальна мережа відкриває перед нами незліченну кількість можливостей і перспектив, допомагає нам як в житті так і в роботі, служить як простим користувачам так і фахівцям у сфері інформаційних технологій. Люди настільки звикли до Інтернету, що наше життя вже не представляється без комп’ютерів та Інтернету. Інтернет — скарбниця знань та інформації, незамінний інструмент для спілкування та соціалізації. Сучасна молодь вільно володіє можливостями Інтернету та мобільними телефонами, а школярі, можливо, не розуміють, як без цього жив світ 20 років тому. Сьогодні Інтернетом користується близько 800 млн людей.

Але інтернет, як і все в житті, має дві сторони - чорну і білу. Крім переваг, інтернет приніс певні незручності та ризики. 
Серед інтернет ризиків:
- Розголошення приватної інформації, яка може бути використана проти дітей та їхніх родин.
- Он-лайн насильство: заклики до асоціальної поведінки, жорстокості, насильства, суїцидальної поведінки, сексуальної експлуатації тощо.
- Контент, що може завдати фінансових збитків - короткі номери й платні сервіси, що тарифікуються окремо, різного роду лотереї, тощо.
- Азартні ігри, реклама тютюну та алкоголю.
- Незаконний контент: порнографія.
- Інтернет-залежність.

Інформаційні джерела:

  • Онлайн курс «Права людини та Інтернет», що передбачає ознайомлення Інтернет-користувачів з їх правами в онлайновому середовищі http://hr-online.org.ua/ua/kursi/.
  • Міжнародна кампанія «Рух проти мови ненависті он-лайн» http://www.nohatespeechmovement.org/ (англійською мовою).
  • Практичний посібник «Букмаркс: керівництво по боротьбі з мовою ненависті он-лайн за допомогою освіти у сфері прав людини» http://bit.ly/BOOK_Bookmarks (англійською мовою).
  • Мультимедійний навчальний дистанційний курс із безпечного користування ресурсами мережі Інтернет – https://onlinesafety.info/ (російською мовою).
  • Програма «Безпека дітей в Інтернеті», що заснована компанією “Майкрософт Україна” в рамках програми “Партнерство в навчання” http://disted.edu.vn.ua/media/bp/html/etusivu.htm
  • Hавчально-методичний посібник для загальноосвітніх навчальних закладів ”Виховання культури користувача Інтернету. Безпека у всесвітній мережі” (авт. Кочарян А.Б., Гущина Н.І.) http://www.mon.gov.ua/images/newstmp/2011/18_02/3/4press.pdf
  • Електронна версія посібника з онлайн безпеки,що підготовлений фахівцями ”Київстар” та Інституту психології ім.Г.С. Костюка НАПН України у рамках соціальної програми ”Безпека дітей в Інтернеті” http://bezpeka.kyivstar.ua/materials/the_benefit_for_parents/

 

Переглядів: 830 | Додав: Veronika | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Разом до перемоги!
Слава Україні!

SEO оптимизация



Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Бібліотека
в соцмережах
Бібліотека у Фейсбуці Бібліотека у Instagram Канал бібліотеки у YouTube
Сервіси
для користувачив

Віртуальна довідкова служба


Програма для перегляду файлів PDF


Програма для перегляду файлів DJView


Екранна лупа (для користувачів з вадами зору)


Переклад сайту (Translation site)
Творча поличка бібліотеки
Знаменні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Бібліотекар on-line!
Архів записів
Яндекс.Метрика