Середа, 08.05.2024, 22:16                                                      +38(06452)2-89-87     library@snu.edu.ua    Години роботи     Запис до бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Власні бази даних
Доступ до баз даних
Університет

Головна » 2017 » Листопад » 19 » Володимир Даль. Наш відомий земляк
20:35
Володимир Даль. Наш відомий земляк
Народився Володимир Іванович Даль (псевдонім - Козак Луганський) 22 листопада 1801 року. В історію він увійшов, перш за все, як творець «Тлумачного словника живої великоросійської мови». На це у нього пішло 50 років. Але не тільки словесність займала Даля. Широта таланту Даля, його інтересів багатогранна і вражає своєю різноманітністю. Він - лікар, лексикограф, прозаїк, белетрист, етнограф. Початок його літературної діяльності відноситься до 1830 року. Популярність Далю принесли "Русские сказки".
Відомий творець тлумачного словника живої великоросійської мови Володимир Іванович Даль також добре володів і українською мовою, знав Україну, її побут і звичаї, культуру і літературу. Дев’ятнадцять років його життя пов’язані з Україною. Тут він народився, тут пройшли його дитячі та юнацькі роки, сюди він неодноразово повертався в службових справах і щоб відпочити душею, зміцнити здоров’я. Серед найближчих його друзів видатні діячі української культури, вихідці з України. У своїх творах він оспівує красу й працелюбність українців. Багато сил витратив він для збереження українського фольклору й становленню літературної української мови. 
Докладніше про життя відомого земляка можна дізнатися за посиланнями : 
  • Казак Луганский - Владимир Иванович Даль. Краткая биография [Електронний ресурс] // Литературный музей Владимира Ивановича Даля. — Електрон. дані. — Режим доступу: http://www.dal.lg.ua/about_dal, вільний (дата звернення: 17.11.2017). — Заголовок з екрана. — Мова рос.

  • Володимир Даль : біографія [Електронний ресурс] // DOVIDKA.BIZ.UA : Довідник цікавих фактів та корисних знань. — Електрон. дані. — Режим доступу : http://dovidka.biz.ua/volodimir-dal-biografiya, вільний (дата звернення: 17.11.2017). — Заголовок з екрана. — Мова укр.

  • Володимир Даль : біографія, коротко про письменника [Електронний ресурс] // Моя книга. — Електрон. дані. — Режим доступу: http://mykniga.com.ua/biograph/volodimir-dal-biografiya-korotko-pro-pismennika-volodimira-ivanovicha-dlya-ditej.html, вільний (дата звернення: 17.11.2017). — Заголовок з екрана. — Мова укр.

  • Интересные факты о Владимире Дале [Електронний ресурс] // Кратко обо всем © kratkoe.com. — Електрон. дані. — Режим доступу: http://kratkoe.com/vladimir-dal-interesnyie-faktyi/ , вільний (дата звернення: 17.11.2017). — Заголовок з екрана. — Мова рос.

  • Владимир Иванович Даль. Фольклор (пословицы) в творчестве Даля [Електронний ресурс] // Издательство «ЛИЦЕЙ». — Електрон. дані. — Режим доступу: http://licey.net/free/12-analiz_proizvedenii_literatury_do_20_veka_dlya_sochinenii/vladimir_ivanovich_dal_folklor_poslovicy_v_tvorchestve_dalya.html, вільний (дата звернення: 17.11.2017). — Заголовок з екрана. — Мова рос.

  • Владимир Даль - великий Луганчанин  [Електронний ресурс] // Українці Росії. — Електрон. дані. — Режим доступу: http://kobza.com.uahttp://kobza.com.ua/kultura/2862-vladymyr-dal-velykyj-luganchanyn.html, вільний (дата звернення: 17.11.2017). — Заголовок з екрана. — Мова рос.

  • В яку російську даль дивився німець Владімір Даль, ховаючи правду від «російського» народу? [Електронний ресурс] // СТРИЙ.NET.  — Електрон. дані. — Режим доступу: https://www.stryi.net.ua/v-yaku-rosijsku-dal-dyvyvsya-nimets-vladimir-dal-hovayuchy-pravdu-vid-rosijskogo-narodu/, вільний (дата звернення: 17.11.2017). — Заголовок з екрана. — Мова укр.

 

Переглядів: 1081 | Додав: Veronika | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Разом до перемоги!
Слава Україні!

SEO оптимизация



Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Бібліотека
в соцмережах
Бібліотека у Фейсбуці Бібліотека у Instagram Канал бібліотеки у YouTube
Сервіси
для користувачив

Віртуальна довідкова служба


Програма для перегляду файлів PDF


Програма для перегляду файлів DJView


Екранна лупа (для користувачів з вадами зору)


Переклад сайту (Translation site)
Творча поличка бібліотеки
Знаменні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Бібліотекар on-line!
Архів записів
Яндекс.Метрика