Четвер, 09.05.2024, 12:14                                                      +38(06452)2-89-87     library@snu.edu.ua    Години роботи     Запис до бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Власні бази даних
Доступ до баз даних
Університет

Головна » 2017 » Червень » 15 » Події дня
23:24
Події дня

15 червня 2017 року у читальній залі Наукової бібліотеки СНУ ім. В. Даля пройшла церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу перекладу «Художнє слово в світовій культурі-2017», який вже в одинадцяте проводився кафедрою германо-романської філології та перекладу Інституту міжнародних відносин (Див. фото). На церемонію завітали викладачі, студенти та гості з Сєвєродонецької ЗСШ І-ІІІ ступенів №18 та Сєвєродонецького НВК «Спеціалізована школа – колегіум НаУ КМА».

З привітальним словом до присутніх звернувся директор Інституту міжнародних відносин к.т.н., доц. Целіщев Олексій Борисович. Він наголосив, що конкурс вже став доброю традицією кафедри, яка допомагає зберігати та примножувати світове культурне надбання. Олексій Борисович нагородив переможців Конкурсу, які завітали на захід, грамотами та подарунками.

Потім до присутніх звернулася завідувач кафедри германо-романської філології та перекладу к.філол.н., доц. Літвінова Марина Михайлівна. Від імені оргкомітету вона подякувала всім учасникам за талановиті та оригінальні переклади, а також особливо відмітила активну участь не лише студентів з усіх куточків України, але й школярів, серед яких цього року було двоє переможців.

Після цього гості заслухали оригінали поетичних творів та переклади переможців. Неповторне, індивідуальне бачення і розуміння поетичної картини світу, прагнення інтерпретувати та донести до читача усю палітру кольорів та почуттів поезії свідчать про те, що в Україні є талановита учнівська та студентська молодь з широким колом інтересів та багатим внутрішнім світом.

Приємною новиною стала передача науковій бібліотеці СНУ ім. В.Даля більше 60 екземплярів художньої та навчальної літератури, яку привіз доцент кафедри германо-романської філології та перекладу Шабінський Микола Євгенович від колег з Франції та м. Переяслав-Хмельницький. Зокрема, це література французькою мовою від Inalco Etudes Ukrainiennes (Національного інституту східних мов) та особисто від Ірини Дмитришин, завідувача кафедри української мови і перекладача, а також аспіранта Максима Дешане. Окрім того, спеціально для СНУ ім. В.Даля було передано авторські екземпляри книг від голови Національної спілки письменників України Михайла Сидоржевського «Час фарисеїв і героїв», політичного експерта та журналіста Євгенія Магди «Гибридная война: выжить и победить», професора Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди Ганни Токмань «Екзистенціально-діалектичне прочитання художнього тексту».

 

Переглядів: 1057 | Додав: Veronika | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Разом до перемоги!
Слава Україні!

SEO оптимизация



Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Бібліотека
в соцмережах
Бібліотека у Фейсбуці Бібліотека у Instagram Канал бібліотеки у YouTube
Сервіси
для користувачив

Віртуальна довідкова служба


Програма для перегляду файлів PDF


Програма для перегляду файлів DJView


Екранна лупа (для користувачів з вадами зору)


Переклад сайту (Translation site)
Творча поличка бібліотеки
Знаменні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Бібліотекар on-line!
Архів записів
Яндекс.Метрика