Четвер, 09.05.2024, 01:17                                                      +38(06452)2-89-87     library@snu.edu.ua    Години роботи     Запис до бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Власні бази даних
Доступ до баз даних
Університет

Головна » 2017 » Жовтень » 25 » На допомогу навчанню
17:39
На допомогу навчанню
Увазі користувачів пропонуємо огляд літератури з психології, що є у фонді бібліотеки.
Видання, представлені в огляді, познайомлять  з історією формування ідей, з предметом, структурою, методами і задачами психології як науки. Читачі знайдуть відповіді на питання - що вивчає психологія,  що дає вивчення психології та багато інших. Адже психологія увійшла сьогодні в плоть і кров людей, в життєві установки, менталітет, в повсякденний побут, мовну діяльність кожного з нас. Наша мова насичена психологічними термінами.
сихологія несе знання про мотиви поведінки людей, про внутрішню сторону життя людини, про її волю і безвольність,про спонукання до дії, про здатність зберегти людську гідність у самих несприятливих умовах, то, що є відмінною особливістю людини. Щоб змінити наше суспільство, мобілізувати його потенціал на розбудову правової, заможної держави, необхідно змінити світовідчуття, світосприймання і світорозуміння всіх її громадян, наповнити їхню свідомість і самосвідомість відповідним змістом. А це під силу лише тим, хто добре озброєний психологічними знаннями, навичками і вміннями.
Запрошуємо до бібліотеки всіх, хто вивчає психологію і хоче глибше ово­лодіти цією цікавою наукою.

1. Бендас Т.В. Гендерная психология : учеб.пособие. - Спб: Питер, 2008.- 431 с.

   В навчальному посібнику представлена нова галузь психологічної науки — гендерна психологія, яка вивчає відмінність і схожість психіки і поведінки хлопчиків та дівчаток і чоловіків та жінок. В книзі приведені матеріали вітчизняних та закордонних досліджень.

2. Бех І.Д. Психологічні джерела виховної майстерностіі : навч.посібник.- К.: Академвидав, 2009.- 248 с.

  Автор книги акцентує увагу на таких аспектах виховного процесу: повноцінна самореалізація почуття гідності та іноваційна технологія педагогічного умовляння. Зразком такого підходу до побудови процесу виховання слугує  морально-духовна структура особистості. 

3. Бочелюк В.Й., Зарицька В.В. Психологія: вступ до спеціальності : навч. посібник. - К.: ЦУЛ, 2007.- 288 с.

    У навчальному посібнику розглянуто уявлення про професійну діяльність психолога, особливості його самовизначення та професіоналізація студентів-психологів. Посібник містить опис основних напрямків професійної діяльності практичного психолога.

4. Бочелюк В.Й., Завацька Н.С. Психологія спорту: навч. посібник.- Сєвєродонецьк: Вид-во СНУ ім. В.Даля, 2016.- 280 с.      

  В  посібнику визначені основні теоретично-методичні підходи до вивчення  проблеми професійної діяльності спортивного психолога. Також порушується проблема психологічної готовності психологів до своєї професійної діяльності у галузі спорту.

5. Ващенко І.В., Завацька Н.Є., Кравченко К.В. Психологія ставлення батьків до дитини- як чинник їх взаємодії : монографія- Сєвєродонецьк: Вид-во СНУ ім. В.Даля, 2015.- 265 с.

  Монографію присвячено вивченню соціально-психологічних особливостей ставлення батьків до дитини як чинника успішності їх взаємодії у дошкільному віці. Розроблено соціально-психологічну програму оптимізації ставлення батьків до дитини, що базується на принципах системності, динамічності, ампліфікації, комплексності, партнерської взаємодії, перспективності та зворотного зв'язку.

6. Гладкова В.Д., Пожарський С.Д. Основи акмеології : підручник.- Львів: Новий світ-2000, 2007. - 320 с.

    Акмеологія — це нова людинознавча наука, в центрі якої перебуває доросла зріла людина, динаміка її розвитку як індивіда,особливості суб'єкта діяльності.

7. Кириленко Т.С. Психологія : емоційна сфера особистості : навч. посібник.- К.: Либідь, 2007.- 256 с.

  Навчальний посібник знайомить із загальним станом вивчення емоційної сфери психіки, емоцій і почуттів особистості в зарубіжній та українській психології. Особливу увагу приділено теоріям емоцій, змістові емоційної сфери, емоційним рисам, переживанням та особливостям емоційного сомопізнання.

8. Романовська Л.І., Подкоритова Л.О. Диференційна психологія : навч. посібник.- Львів: Новий світ 2000, 2008.- 235 с.

  У навчальному посібнику розкриваються основні поняття, предмет та завдання диференційної психології. Посібник містить навчальну програму однойменного курсу, лекційну частину з запитаннями та завданнями для самоконтролю.

 9. Сайтарли І.А. Культура міжособистісних стосунків : навч. посіб.- К.: Академвидав, 2007.- 240 с.

    У посібнику розкрита сутність, складові міжособистісних стосунків, історію їх розвитку. Розглянуто національно-регіональні моделі ділового спілкування.

10. Соціально-психологічні чинники суб'єктивного благополуччя особистості в стосунках подружжя: монографія / за ред.Н.Є. Завацької.- Сєвєродонецьк: Вид-во СНУ ім. В.Даля, 2015.- 247 с.

  Монографію присвячено вивченню соціально-педагогічних чинників суб'єктивного благополуччя особистості у шлюбі. Розроблено інтегровану програму соціально-психологічної  підтримки  особистості у шлюбі, ефективність реалізації якої забеспечено принципами її побудови й функціювання.

11. Степанов О.М. Педагогічна психологія : навч. посібник. - К.: Академвидав, 2011.- 416 с.

    Сучасний педагог повинен не лише бути ерудованою, всебічно розвиненою особистістю, а й розуміти внутрішній світ дітей. У пропонованому посібнику розкрито особливість учителя і учня та їх відносини.

                                       Підготувала бібліографічний  огляд  провідний бібліотекар НБ Булигіна Н.І.

 

Переглядів: 1012 | Додав: Veronika | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Разом до перемоги!
Слава Україні!

SEO оптимизация



Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Бібліотека
в соцмережах
Бібліотека у Фейсбуці Бібліотека у Instagram Канал бібліотеки у YouTube
Сервіси
для користувачив

Віртуальна довідкова служба


Програма для перегляду файлів PDF


Програма для перегляду файлів DJView


Екранна лупа (для користувачів з вадами зору)


Переклад сайту (Translation site)
Творча поличка бібліотеки
Знаменні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Бібліотекар on-line!
Архів записів
Яндекс.Метрика