Четвер, 09.05.2024, 08:53                                                      +38(06452)2-89-87     library@snu.edu.ua    Години роботи     Запис до бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Власні бази даних
Доступ до баз даних
Університет

Головна » 2020 » Травень » 7 » До 75-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
12:55
До 75-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
Цього року 8 й 9 травня ми відзначаємо День пам'яті та примирення та 75-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка забрала життя від 50 до 85 мільйонів людей в усьому світі.
Ті далекі події мали трагічні наслідки для кожної української родини.
Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції (Об’єднаних Націй) і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати упродовж 1939–1945 років – українців та інших народів, які проживали на нашій землі й боролися проти тоталітарних режимів. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб.
Подвиг ветеранів війни – еталон мужності та патріотизму. Хоч скільки б минуло часу, ми пам’ятатимемо, якою жахливою є війна і якою ціною дається перемога життя над смертю. 

Сьогодні, коли на Сході України триває збройна агресія Росії проти України та лунають постріли, ми, як ніхто, розуміємо цінність своєї держави та її суверенітету. 
День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами. Саме тому Україна обирає європейську відповідальну модель пам’ятання під гаслом “Ніколи знову”.
Ми добре знаємо ціну війни, тому плекаємо мир.
Шановні користувачі, пропонуємо віртуальну виставку книжкових видань з фонду НБ СНУ ім. В.Даля "Незгасаючий вогонь безсмертя", де презентовані книги про життя під час війни, про волю до перемоги, про героїзм і подвиги, які залишаться в нашій пам'яті навіки, про почуття, мрії й кохання. Це книги, які варто прочитати....
Ми чекаємо на вас після карантину!

Переглядів: 544 | Додав: Veronika | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Разом до перемоги!
Слава Україні!

SEO оптимизация



Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Бібліотека
в соцмережах
Бібліотека у Фейсбуці Бібліотека у Instagram Канал бібліотеки у YouTube
Сервіси
для користувачив

Віртуальна довідкова служба


Програма для перегляду файлів PDF


Програма для перегляду файлів DJView


Екранна лупа (для користувачів з вадами зору)


Переклад сайту (Translation site)
Творча поличка бібліотеки
Знаменні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Бібліотекар on-line!
Архів записів
Яндекс.Метрика