Вівторок, 30.04.2024, 03:54                                                      +38(06452)2-89-87     library@snu.edu.ua    Години роботи     Запис до бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Власні бази даних
Доступ до баз даних
Університет

Головна » 2017 » Березень » 19 » 21 березня - Всесвітній день поезії
23:11
21 березня - Всесвітній день поезії

Поезія — це завжди неповторність,
Якийсь безсмертний дотик до душі.

Ліна Костенко

Багато століть люди намагаються розумом пояснити чудо поезії! Чому вірші здатні зачарувати, відродити, надихати на подальшу боротьбу? Або, навпаки, заспокоювати, зцілювати душу. Як вдається поетам так глибоко проникати в людські душі? Так точно та гостро розповідати про людські почуття? Дотепер немає відповіді на питання, в чому секрет поетичних чарів. Поезія залишається загадкою. Тим більше вона вабить читачів.
На думку фахівців, поезія як форма мистецтва передувала писемності. Найбільш раннім поетичним текстом, що зберігся до сьогодні, є «Епос про Гільгамеша», або поема «Про того, хто все бачив». Поема створена у XXII столітті до н. е. в Стародавньому Шумері. Найдавніші поетичні тексти часто походили або з народно-пісенної традиції, або з усної епічної традиції.

У 1999 році на 30 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначати Всесвітній день поезії 21 березня. Перший Всесвітній день поезії святкувався у Парижі, де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО. Головною метою щорічної святкової події, перш за все, є залучення до віршованої мистецтва сучасних людей, а також створення у засобах масової інформації позитивного іміджу поезії як справді сучасного мистецтва, відкритого людям. «Поезія, - говориться в рішенні ЮНЕСКО, - може стати відповіддю на найгостріші і найглибші духовні питання сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї широку суспільну увагу».
Всесвітній день поезії - це реальна можливість проявити свої творчі здібності з тим, щоб оточуючі дізналися про талант нікому не відомого віршотворця, який живе поруч.
       З нагоди Всесвітнього дня поезії в науковій бібліотеці функціонує книжка виставка «Поезія – це завжди неповторність», де шанувальники поетичного слова знайдуть збірки відомих світових і українських поетів, познайомляться з творчим доробком авторів Луганщини. Тож запрошуємо всіх бажаючих переглянути виставк і поринути у чарівний світ поезії.

Пропонуємо добірку посилань на Web-ресурси за темою:

Переглядів: 934 | Додав: Veronika | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Разом до перемоги!
Слава Україні!

SEO оптимизация



Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Бібліотека
в соцмережах
Бібліотека у Фейсбуці Бібліотека у Instagram Канал бібліотеки у YouTube
Сервіси
для користувачив

Віртуальна довідкова служба


Програма для перегляду файлів PDF


Програма для перегляду файлів DJView


Екранна лупа (для користувачів з вадами зору)


Переклад сайту (Translation site)
Творча поличка бібліотеки
Знаменні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Бібліотекар on-line!
Архів записів
Яндекс.Метрика