Четвер, 18.04.2024, 10:41                                                      +38(06452)2-89-87     library@snu.edu.ua    Години роботи     Запис до бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Власні бази даних
Доступ до баз даних
Університет

Головна » 2016 » Вересень » 14 » До уваги науковців: дисертації у відкритому доступі
08:44
До уваги науковців: дисертації у відкритому доступі

Дисертація є одним з важливих джерел наукової інформації. Застосування сучасних технологій, використання руху відкритого доступу сприяє появі авторефератів дисертацій та дисертацій у відкритому доступі. При цьому надаються розширені пошукові можливості, надійне зберігання, а також забезпечується швидке й оперативне поширення наукової інформації в науковому середовищі. З будь-якого комп`ютера, що має вихід в інтернет, є вільний доступ до повнотекстової наукової інформації.

Бібліотека склала і пропонує увазі користувачів список електронних колекцій авторефератів дисертацій, тез та дисертацій вітчизняних і зарубіжних цифрових бібліотек з вільним або частково вільним доступом з описами і посиланнями на колекції.

Нагадуємо, що
згідно з наказом Міністерства освіти і науки України «Про оприлюднення дисертацій та відгуків офіційних опонентів» від 14 липня 2015 р. № 758. «на офіційному веб-сайті вищого навчального закладу (наукової установи), спеціалізована вчена рада якого прийняла дисертацію (опубліковану монографію) до захисту, у розділі, в якому міститься інформація про роботу ради, розміщуються в режимі читання:

  • примірник дисертації в електронному вигляді, крім дисертації, що містить державну таємницю або інформацію для службового користування, не пізніше ніж за 10 календарних днів до дати захисту дисертації, зазначеної в авторефераті дисертації, а у разі підготовки дисертації у вигляді опублікованої монографії – автореферат дисертації в електронному вигляді;
  • ​відгуки офіційних опонентів в електронному вигляді, крім відгуків на дисертацію, що містить державну таємницю або інформацію для службового користування, не пізніше ніж за 10 календарних днів до дати захисту дисертації, зазначеної в авторефераті дисертації;
  • автореферат дисертацій крім автореферату дисертації, що містить державну таємницю або інформацію для службового користування, не пізніше ніж за 30 календарних днів до дати захисту дисертації, зазначеної в авторефераті дисертації».
На виконання цього наказу  докторанти, аспіранти та пошукачі мають можливість розмістити автореферати та повні тексти дисертацій в інституційному репозитарії (електронному архіві) Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля. Матеріали електронного архіву eEast-UkrNUIR мають стабільний URL, метадані та індексуються пошуковими системами.
Автори можуть розмістити свої роботи самостійно. Для цього потрібно зареєструватися та надіслати лист на e-mail dspacesnu@ukr.net з проханням надати доступ до відповідної колекції. За додатковою консультацією звертайтеся до бібліотеки або на e-mail bibliosnu@ukr.net, або через сервіс Зворотній зв'язок.
Долучившись до світової наукової спільноти ми підвищимо рейтинг нашого університету.
Переглядів: 1353 | Додав: Veronika | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Разом до перемоги!
Слава Україні!

SEO оптимизация



Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Бібліотека
в соцмережах
Бібліотека у Фейсбуці Бібліотека у Instagram Канал бібліотеки у YouTube
Сервіси
для користувачив

Віртуальна довідкова служба


Програма для перегляду файлів PDF


Програма для перегляду файлів DJView


Екранна лупа (для користувачів з вадами зору)


Переклад сайту (Translation site)
Творча поличка бібліотеки
Знаменні дати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Бібліотекар on-line!
Архів записів
Яндекс.Метрика